23948sdkhjf

Corona senarelägger drifttagningen av Sydvästlänken

Sydvästlänken som ska överföra el från mellersta till södra Sverige beräknades vara i drift under hösten. Men på grund av Covid-19 har leverantören inte kunnat starta provdriften som den skulle. Därför skjuter Svenska kraftnät fram drifttagningen av Sydvästlänkens södra likströmsdel.

Det berättar Svenska kraftnät på sin hemsida och talar också om att under sommaren har det årslånga arbetet med att byta ut kabelskarvarna i Sydvästlänkens likströmskablar slutförts.

Men sedan tog det alltså stopp och provdriften kom inte igång. 

Det var restriktioner till följd av Covid-19 som försenade leverantörens arbete med att verifiera omriktarstationernas stabilitet och driftsäkerhet.

Nu har leverantören emellertid genomfört lyckade fabrikstester och uppstart av fullskaletest i den riktiga miljön där anläggningarna ansluts till det svenska överföringsnätet pågår. Därefter ska den avslutande provdriften utföras. 

GE grid är leverantör av tekniken i omriktarstationerna. De har informerat att nytt drifttagningsdatum är planerat till 18 december 2020- om testerna faller väl ut.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079