23948sdkhjf

En hjälpande hand vid underhållsarbetet

Bioservo har tecknat ett avtal med Nishio som gör det möjligt för dem att sälja och hyra ut Ironhand till bygg-, anläggnings- och underhållsindustrin i Japan.

Bioservo gör bärbara, muskelförstärkande system för människor som behöver extra styrka och uthållighet exempelvis inom industrin. Deras senaste produkt - Ironhand stärker det mänskliga greppet, vilket möjliggör för industriarbetare att använda mindre greppstyrka för att utföra repetitiva arbetsuppgifter. 

- Japan är en intressant marknad, både för sin storlek men också för att japanska företag ligger i framkant när det gäller att introducera robotar och exoskelett. Nishio är ett stort och välkänt företag med filialer över hela Japan och de är angelägna om att prova Ironhand hos sina kunder. Vi ser verkligen fram emot att utforska möjligheterna tillsammans med dem, säger Petter Bäckgren, vd på Bioservo.

Bioservo grundades 2006 genom ett samarbete mellan forskare på Kungliga tekniska högskolan och läkare på Karolinska sjukhuset i Stockholm. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078