23948sdkhjf

Instalco förvärvar på elsidan

Installationsföretaget Instalco gör ännu ett förvärv. Denna gång i Östergötland av Boman el och larmtjänst i Norrköping - verksamma inom elinstallationer.

Sedan tidigare finns Instalco representerade i Östergötland genom VentPartner, Vallacom, MSI, APC och nyligen förvärvade FTX också i Norrköping.

- Genom förvärvet av Boman el får vi nu en riktigt stark position inom el i Östergötland och tar ett steg mot att bli helt multidisciplinära i Norrköping. Boman el är ett välrenommerat bolag i regionen som visat upp goda marginaler, säger Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.

Boman el startades 1998 med huvudsaklig inriktning på larminstallationer. Idag är huvudinriktningen elinstallationer och större entreprenader och service. Bolaget är också en komplett installatör av nätverk och fiberanläggningar. Som kunder finns bland andra LKAB, Vattenfall, Lulekraft, Ferruform, Gestamp, SMA Mineral, BDX, Lindab och Duroc rail.

För verksamhetsåret 2019 uppgick bolagets omsättning till cirka 73 miljoner.

- Vår ambition har alltid varit att ha ett personligt engagemang och en hög servicenivå med bibehållen familjär känsla i företaget, även då vi vuxit genom åren. Det kommer vi att kunna fortsätta med nu när vi blir en del av Instalco vilket vi värdesätter. Jag ser fram emot samarbetet med de andra dotterbolagen i Instalco, säger Mikael Boman, vd på Boman el.

Instalco förvärvade 100 procent av aktierna i Boman el och tillträdde den 20 augusti.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094