23948sdkhjf

Serneke samlar säkerhetsfunktionerna

Det är den första anläggning med mål att öka samverkan vid krissituationer och kunna hantera räddningsarbetet bättre.

Den nya larm- och ledningscentralen blir nämligen gemensam för polis, räddningstjänst och SOS-alarm men kommer även att ha en större gemensam samhällsfunktion för Försvarsmakten, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, länsstyrelsen och Region Örebro. 

Det är Sernekekorncernen som är verksam inom entreprenad och projektutveckling som har tecknat entreprenadavtal för att bygga larm- och ledningscentralen i Örebro åt Polismyndigheten. 

– Vi är både glada och stolta att få förtroendet att bygga en sådan viktig funktion i samhället. Vi kommer att ta oss an projektet med samma engagemang och ansvar som vi alltid gör, säger Magnus Ryström, arbetschef på Serneke.

Intea fastigheter är hyresvärd och beställare av projektet. Projektering har pågått sedan sommaren 2019 och nu inleds detaljprojekteringen. 

–  Projektet har pågått under en längre tid och det känns bra att vi kan komma igång med byggnationen, som är unik i sig när det gäller specialanpassade lokaler av det här slaget för den här typen av samhällsgemensam ledningscentral, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

Ledningscentralen kommer att uppföras vid den norra infarten till Örebro och omfatta 11 600 kvadratmeter.

Anders Arfvén är sedan 1 juli i år nytillträdd vd för Serneke Sverige.

– För mig är det väldigt roligt att komma in och se att våra medarbetares kompetens och engagemang tar hem och genomför ytterligare ett stort och viktigt projekt som gör skillnad i samhället. Detta projekt stärker också Sernekes långsiktiga satsning i region Mitt, säger han.

Preliminär byggstart är beräknad till december 2020. Under våren 2023 ska den nya larm- och ledningscentralen stå klar.

Ordersumman om cirka 405 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2020. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125