23948sdkhjf

Inför VR-utbildning för att säkra arbetsplatsen

NCC har tecknat samarbetsavtal med utbildningsplattformen Twinsite med leverantören Safe at Site. Via samarbetet ska NCC införa VR-baserade utbildningar inom arbetsplatssäkerhet.

Arbetsmiljöutbildningen Twinsite genomförs via VR. De utbildningarna NCC kommer erbjuda medarbetarna avser fallskydd och kvartsdamm och kommer finnas på alla NCC:s arbetsplatser i Sverige.

– Twinsite är en del av de senaste årens teknikutveckling som tillgängliggör helt nya pedagogiska grepp i våra utbildningar. Med den här plattformen får vi en skalbar utbildning med god utbildningseffekt som dessutom tillgängliggör kompetensutvecklingen ännu mer, säger Lars-Gunnar Larsson, chef inom arbetsmiljö och säkerhet.

I fallskyddsutbildningen kommer NCC:s medarbetena uppleva en fallolycka och i utbildningen kring riskerna med kvartsdamm får personalen följa med på en resa ner i sina egna lungor. Den verklighetskänsla som VR-simulering ger har visat positiv effekt på faktiska beteendeförändringar efter genomförd utbildning. Utvecklingsplattformen väntas skapa positiva säkerhetseffekter de kommande åren och ge säkrare och effektivare byggarbetsplatser hos NCC, skriver de i pressmeddelandet.

– Vi hoppas och tror att denna satsning resulterar i färre olyckor, effektivare arbetsplatser och bidrar till att locka framtidens vassaste kompetens till NCC, säger Lars-Gunnar Larsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11