23948sdkhjf

Transportföretagen visar vägen

Bransch- och arbetsgivarorganisationen Transportföretagen har startat initiativet - Visa vägen. Syftet är att skapa förutsättningar för ett moderniserat och upprustat vägnät i hela landet. 

Transportföretagen vill att medel tillförs för att bygga bort farliga kurvor, fler mitträcken, mötesseparerade vägar och bredare vägar där det behövs. 

- Det svenska vägnätet är på många håll i landet kraftigt slitet och eftersatt på grund av att resurserna till vägunderhållet släpat efter i flera år. Därför behövs ökade satsningar på underhåll för att stärka trafiksäkerheten och öka tillgängligheten, säger Marcus Dahlsten vd för Transportföretagen och fortsätter:

- Sverige är ett till ytan stort land som hålls samman av ett omfattande transportnätverk. Regioner och landsdelar som redan känner att de är bortglömda kan inte mötas av sänkta hastighetsgränser istället för vägförbättrande åtgärder. Menar politiken allvar med att hela landet ska leva krävs det ökade satsningar på drift och underhåll av vägarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156