23948sdkhjf

Det svänger om grävmaskinisterna

Det må vara coronakris i stora delar av världen. Men många grävmaskinister runt om i världen måste fortsätta sina viktiga arbeten med underhåll av järnvägar, motorvägar, skogsbruk och byggkonstruktioner. Detta vill tiltrotatortillverkaren Engcon lyfta med hyllningsvideon ”Engcon works”.

– Grävmaskinisterna har ett samhällsviktigt uppdrag som de just nu fortsätter utföra, och därför vill vi hylla dem. En fördel i dessa tider är att grävmaskinisten alltid är ganska isolerad och ensam i sin maskin, så arbete kan ju faktiskt utföras i princip som vanligt. Med rätt verktyg kopplade till maskinen behöver de inte kliva ur hytten, förutom när de har rast eller slutar för dagen, säger Stig Engström, grundare och ägare av Engcon.

Engcon får löpande in rapporter världen över från grävmaskinister som håller igång.

– Många av våra slutkunder uttrycker faktiskt att de knappt hinner med alla sina uppdrag just nu. Det känns betryggande att veta att vissa saker fortsätter som vanligt även i oroliga tider. Det ger hopp om morgondagen när allt det här är över, säger Stig Engström.

Engcons produktionsanläggningar är igång och kunders efterfrågan på både support och reservdelar kvarstår. Något som visar att när mycket annat står still så rullar grävmaskinerna på.

– Vi kan helt enkelt konstatera att grävandet fortsätter och vi är glada att kunna bidra till detta. ”Engcon works”, även under tuffa tider, avslutar Stig Engström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.222