23948sdkhjf

Koll på väg- bro-och tunnelunderhållet i sommar

I sommar bygger Trafikverket nya vägar, asfalterar om och breddar befintliga vägar, separerar för mötande trafik och underhåller broar och tunnlar. 

I Sverige finns cirka 10 000 mil statliga vägar och under sommaren genomförs ett omfattande arbete på våra vägar. Det finns flera anledningar till att arbetena utförs på sommaren, dels är vi beroende av sommarvädret för många av arbetsmomenten, dels är arbetspendlingen och yrkestrafiken inte lika intensiv som under resten av året.

– Volymen på våra vägarbeten i sommar är ungefär detsamma som tidigare år. Vägarbetena genomförs i hela landet för att öka tillgänglighet, trafiksäkerhet och även förbättra för kollektivtrafiken, säger Jonas Eliasson, tillgänglighetsdirektör på Trafikverket.

Flera riktigt stora arbeten görs sommaren 2020.

I Göteborg bygger Västlänken en järnvägstunnel med tre centrala stationer. Älvsborgsbron renoveras och Gullbergstunneln byggs i centralenområdet. 

I Småland byggs E4an förbi Ljungby om till motorväg. 

I Stockholmsområdet görs förbättringar på Essingeleden och för kollektivtrafiken längs E18 Stocksund.

I Värmland byggs korsningen Ekebykorset om på E18 i Karlskoga.

Flera beläggningsåtgärder och även något brounderhåll görs längs norrlandskusten, E4 mellan Gävle och Örnsköldsvik.

I Norrbotten görs flera arbeten på den normalt sett intensiva pendlarsträckan längs väg 97, bland annat genomförs arbeten med mittseparering för att öka trafiksäkerheten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109