23948sdkhjf

SKF drar tillbaka permitteringar - Volvo aktieutdelningar

Som vi tidigare berättat beslutade SKF att dra tillbaka sin ansökan om ersättning för korttidspermitteringar. Detta efter ett förtydligande från Tillväxtverket om stödet och dess förhållande till aktieutdelningar.

Nu står det också klart att det inte blir någon aktieutdelning för 2019 hos Volvo.

Styrelsen för AB Volvo har nämligen beslutat att dra tillbaka förslaget till årsstämman om en ordinarie utdelning om 5,50 kronor per aktie och föreslår i stället att ingen utdelning för 2019 kommer att betalas ut.

Volvokoncernen skriver att de har en stark finansiell ställning. Det råder dock en allmän osäkerhet som skapats av Covid-19 och effekterna på Volvokoncernen från de åtgärder som vidtagits i olika länder för att bromsa virusets spridning. Till följd av detta anser styrelsen att det är lämpligt att som en försiktighetsåtgärd dra tillbaka förslaget om utdelning.

– Det här är extraordinära tider där beslut måste baseras på det faktum att det råder betydande osäkerhet kring återhämtningen. Styrelsen anser därför att det är lämpligt att vara försiktiga för att säkerställa företagets långsiktiga utveckling och förmåga att agera utifrån en styrkeposition under hela krisen, säger Carl-Henric Svanberg, styrelseordförande.

Årsstämma för AB Volvo hålls den 18 juni 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078