23948sdkhjf

Vd:n som blir ny ordförande för Teknikföretagen

Teknikföretagens stämma har valt Alfa Lavals vd och koncernchef Tom Erixon till posten som ordförande i Teknikföretagens styrelse.

– Det är med stor glädje som jag tar mig an ordförandeskapet i Teknikföretagen. Att i en turbulent tid som denna fortsätta utveckla och skapa förutsättningar för svensk industri är mycket viktigt för framtiden, säger Tom Erixon.

Tom Erixon är född 1960 och är idag vd och koncernchef på Alfa Laval, ledamot i Teknikföretagens och Bolidens styrelse. Han var tidigare vd och koncernchef för Ovako 2011-2016. Innan dess var han vd för Sandvik Coromant och har haft ett antal ledande befattningar inom Sandvik, där han började 2001.

– Med Tom Erixon får Teknikföretagen en ordförande med gedigen bakgrund och lång erfarenhet inom industrin, något som är viktigt när vi nu ska fortsätta stärka de svenska företagens konkurrenskraft igen, säger vd Klas Wåhlberg.

Tom Erixon ersätter Åke Svensson. Det blir Caroline Andersson från Emve som ersätter Tom Erixon på den regionvalda platsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078