23948sdkhjf

Järnvägsunderhållaren gör sitt bästa kvartal

Järnvägen är en kritisk samhällsfunktion. Det syns på siffrorna när Railcare summerar sitt första kvartal för året.

Koncernens nettoomsättning ökade med 24,8 procent till 106 miljoner kronor mot förra årets 84,9 miljoner.

Rörelseresultatet, Ebit ökade med 7 miljoner kronor till 17,4 miljoner mot förra årets 10,4 miljoner.

Railcares vd kommenterar:

- Under första kvartalet har vi ett rörelseresultat, Ebit på 17,4 miljoner kronor och en försäljning om 106 miljoner vilket ger en rörelsemarginal på 16,5 procent. Detta är det starkaste första kvartalet vi har haft i Railcares historia. Tillväxt med 25 procent och ett rörelseresultat som är 7 miljoner kronor bättre än föregående års första kvartal.

Coronakrisen har inte lett till inställda jobb.

- Informationen från de olika länderna där vi jobbar är att järnvägen är en kritisk samhällsfunktion som måste fungera i kris, så vi på Railcare fortsätter att jobba för att hålla järnvägen i ett robust skick. 

Mycket järnmalm blir det.

- Transporterna av järnmalm åt Kaunis Iron går enligt plan och vi har även under kvartalet kört några extra omlopp av järnmalm. Detta skapar en bra bas och stabilitet för segmentet. Avtalet med Kaunis Iron är på fem år och vi har nu gjort första året på avtalet. Gränsen är öppen för transport av järnmalm till Narvik även under tiden med lockdown i Norge till följd av Covid-19. Lokförare har fått tillstånd att vara i Norge så de kan utföra sina jobb.

Den 22 april körde vi det 1 000:e malmtåget mellan Pitkäjärvi och Narvik och vi har med god kvalitet och säkerhet transporterat cirka tre miljoner ton järnmalm.

Det ser även stabilt ut framåt.

- Trafikverket har aviserat stora satsningar framåt på järnvägsunderhåll med en inriktning på planerat underhåll så som spårbyten, växelbyten, ballastbyten det vill säga projekt som ligger helt i linje med vad vår maskinpark kan erbjuda. Trafikverkets nationella plan sträcker sig 10 år framåt och volymerna för järnvägsunderhåll kommer att öka ytterligare framöver.

Vd:n är stolt över sina medarbetare.

- Det har varit en bra start på året för Railcare trots att vi och övriga världen kämpar mot Covid-19 pandemin. Järnvägens betydelse har stärkts ytterligare då människor och gods behöver komma fram på ett robust sätt. Jag är mycket stolt över alla mina engagerade medarbetare som jobbar med att hålla järnvägen i ett bra skick och den flexibilitet alla visar då vi verkligen måste utföra våra vardagliga jobb på ett eljest vis.

- Med innovativa lösningar för järnvägen och med vår personal som vår främsta resurs bygger vi framtidens Railcare, avslutar Daniel Öholm, vd för Railcare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078