23948sdkhjf

Dödsolycka under ledningsarbete

En arbetsplatsolycka med dödlig utgång inträffade i Örnsköldsvik på måndagen. 

Det var under ett arbete på en kraftledning som en man i 30-årsåldern fick ström genom kroppen och avled. Larmet kom in klockan 15 skriver polisen.

Åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Östersund, Christer Jarlås leder utredningen och har berättat för Allehanda vad som hände.

- Enligt vad arbetskollegan berättat, jobbade de två i varsin lyftkorg med inspänning av linorna. Den man som nu avlidit skulle klippa av en lina för att förlänga den.

Han berättar vidare att kollegan hörde ett rop och såg den andre mannen sjunka ihop i sin korg.

- Han skyndade då till undsättning, sprang fram till traktorn och sänkte ner den andres korg och påbörjade hjärt-lungräddning. Samtidigt ringde han efter ambulans. Den kom efter 25 minuter och körde mannen till Örnsköldsviks sjukhus.

På sjukhuset konstaterades det att mannen var död.

- Jag fick ärendet på tisdagsmorgonen och har beordrat en teknisk undersökning på platsen och underrättat Arbetsmiljöverket för att de ska titta på det här. Sedan får vi se vad vi kommer fram till, om något kunde ha gjorts annorlunda eller om det var en olycka som ingen kan lastas för. Det är det utredningen ska ge svar på, säger Christer Jarlås till Allehanda.

Den avlidne mannen kom från Hälsingland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094