23948sdkhjf

Driftsäkerhet när varje sekund räknas

Hög driftsäkerhet är ett måste för Sjöräddningssällskapet. Varje sekund är avgörande i deras livräddande arbete.

Under många år har Sjöräddningssällskapet samarbetat med AddSecure som leverar lösningar inom säkrad data och kritisk kommunikation. AddSecure har hjälpt frivilligorganisationen att bygga upp ett rikstäckande utalarmeringssystem, TeleCall, för att snabbt och effektivt kalla in resurser som räddar liv längs Sveriges kuster och stora sjöar.

Nu utvidgas samarbetet och Sjöräddningssällskapet lägger den kompletta driften i en  servermiljö hos AddSecure. Helhetslösningen, TeleCall Cloud, består av säkrade servrar, robust kommunikationsutrustning och en privat molnbaserad VPN-uppkoppling till organisationens 72 sjöräddningsstationer runt om i Sverige.

– Det handlar om vår viktigaste infrastruktur, att larma ut våra sjöräddare för livräddning. Sekunder kan vara avgörande och hög driftsäkerhet är ett måste. AddSecure var det självklara valet för oss och det känns tryggt att kommunikationen är säkrad och övervakad 24/7, och att nätverken är skyddade, säger Adam Goll Rasmussen som är räddningstjänstansvarig på Sjöräddningssällskapet.

– Vi är stolta över vårt långvariga samarbete och glada att även ha fått förtroendet att ansvara och säkra driften för Sjöräddningssällskapets viktiga och livräddande arbete. Våra lösningar är särskilt framtagna för samhällskritiska verksamheter som inte vill hantera den komplexa tekniken bakom säkrad kommunikation och drift, säger Magnus Hammarsten, Head of AddSecure Smart Rescue Nordic.

TeleCall Cloud-lösningen driftsattes hos Sjöräddningssällskapet den 14 april.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172