23948sdkhjf

Saab tecknar underhållskontrakt med brittiska armén

Saab har tecknat ett treårigt kontrakt med det brittiska försvarsdepartementet angående support och tjänster till simulatorsystemet Direct Fire Weapon Effects Simulator, DFWES. 

DFWES är ett laserbaserat realistiskt simuleringssystem som tillåter soldater att simulera effekterna av direkt och indirekt eld. Denna order inkluderar stöd och underhåll för den brittiska arméns DFWES-system.

- Vi är stolta över att Defence Equipment and Support, DE&S väljer Saab som partner för utvecklingen av den brittiska arméns simulatorsystem. Detta gör att fler brittiska soldater får tillgång till bästa möjliga träning och utbildning. Det är glädjande att Saab och Storbritanniens nära samarbete kan fortsätta, säger Magnus Lewis Olson, chef för Saab i Storbritannien.

Förutom de befintliga platserna i Storbritannien, Kanada och Tyskland inkluderar detta avtal även en fortsatt support för träningsanläggningarna Commando Training Centre Royal Marines, Infantry Battle School i Brecon och Infantry Training Centre i Catterick.

Simulatorsystemet DFWES har hög precision, interoperabilitet och flexibilitet. Det modulära och mobila systemet stödjer samövningar med olika vapenslag på bataljonsnivå över hela världen.

Kontraktet är värderat till 320 miljoner kronor och trädde i kraft den 1 april 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125