23948sdkhjf

Samhällsviktiga flyg säkras

Trafikverket har fått i uppdrag att säkerställa att samhällsviktiga transporter med flyg kan upphandlas.

Transportföretagen välkomnar regeringens besked att säkra tillgängligheten med inrikesflyg till Norrland och Gotland men beklagar att flera regioner i södra Sverige lämnas utan tillfredställande tillgänglighet.

- Det är mycket värdefullt att regeringen nu säkrar tillgängligheten till Norrland och Gotland genom att handla upp samhällsviktiga flyglinjer. Det här är en fråga vi bett regeringen att agera på. Dels är det viktigt att vi alls har transporter under coronakrisen dels är det även viktigt att vi har en transportsektor kvar efter krisen, säger Marcus Dahlsten, vd på Transportföretagen.

Nu menar Transportföretagen att transportsektorn gått ner till att verka på en samhällskritisk miniminivå och därför är upphandling viktigt för att kunna säkerställa att det finns fungerande transporter.

- En konkurrenskraftig transportsektor är en förutsättning för hela samhället att fungera. Just nu är de kommersiellt drivna transporterna reducerade till en lägstanivå. Ytterligare minskning riskerar att leda till allvarlig samhällsstörning. Samtidigt är läget för flyget i Sverige oerhört kritiskt och fler åtgärder krävs, säger Marcus Dahlsten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109