23948sdkhjf

Många - men färre varsel förra veckan

Den senaste veckan, mellan den 30 mars och 5 april var det 5 700 personer färre som varslades om uppsägning än veckan innan.

Under veckan har Arbetsförmedlingen registrerat 12 733 personer. 

– Varseltakten är fortsatt hög och nu ser vi att antalet nyinskrivna arbetslösa också börjar stiga markant, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Flest antal personer berörda av varsel arbetar inom hotell- och restaurangverksamhet, bemanning och handel, transport samt information och kommunikation.

De som varslats har ännu inte blivit av med jobben men Arbetsförmedlingen bedömer att arbetslösheten kommer att fortsätta öka till följd av coronakrisen och mobiliserar därför resurser för att möta detta.

– Nu prioriterar vi att alla som skriver in sig hos Arbetsförmedlingen får en första kontakt för att få stöd och ersättning, säger Annika Sundén.

I Platsbanken på arbetsformedlingen.se finns en ny samlingsplats för annonser för arbetsgivare med akut behov av personal – #jobbjustnu. För arbetssökande finns en ny ingång på Platsbankens startsida där annonserna enkelt går att hitta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109