23948sdkhjf

De kan testa hur ditt företag skulle klara en cyberattack

– Genom att simulera cyberattacker kan företag i realtid identifiera brister och sårbarhet och stoppa hot på kort tid, säger Sebastian Rosendahl, Business Area Manager för Cyber Security på IT-Total.

Tekniken är relativt ny i Sverige berättar IT-Total vars affärsidé är att leverera säker och hållbar IT-infrastruktur. De har ingått partnerskap med Picus Security som arbetar med intrång- och attacksimulering.

– Attackerna mot företag ökar och hotlandskapet är både komplext och föränderligt. Samtidigt agerar många svenska företag för sent, när de redan har utsatts för angrepp. En nyckel är att jobba proaktivt och förstå hur angriparen tänker, så att du ständigt kan mota bort nya potentiella hot, säger Sebastian Rosendahl.

Hur går då simuleringarna till?

Jo, Picus har ett så kallat hotbibliotek. Hotbiblioteket innehåller tusentals verkliga cyberhotscenarier – som skadlig kod, e-postattacker och mycket mera.Simuleringarna görs från angriparens perspektiv och utifrån hotbiblioteket kontrolleras och utvärderas företagets säkerhetsfunktioner. 

– Det unika med Picus är att simuleringarna görs kontinuerligt, så att företaget ständigt kan uppdatera cybersäkerheten så att det klarar nya hot. En annan styrka är att Picus fungerar för alla företag, oberoende av teknik och leverantör, säger Sebastian Rosendahl.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109