23948sdkhjf

SAS flyger gods ad hoc

Passagerarflygen transporterar ungefär hälften av världens flygfrakt. Coronakrisen med inställda flygningar innebär därmed att inte bara resenärerna utan även godset blir kvar på marken.

Men nu har SAS gjort en första flygning med ett passagerarflyg - fullt av gods.

- Vi tittar på en lösning över hur vi kan hjälpa till med alla förfrågningar vi får om ad hoc flygningar för passagerare och gods. Det är en global fråga och vi samtalar med andra flygbolag och myndigheter om hur vi bäst prioriterar den trafik som är mest nödvändig för att stödja både vårt samhälle och våra kunder, berättar SAS presschef Freja Annamatz för Nordiske medier.

SAS är ett av flera flygbolag runt om i världen som tittar på lastcharter med passagerarplan. I vanliga fall kan ett passagerarflyg få med sig 20 ton gods men utan passagerare kan det ta 30 ton.

- Vi har inga fraktplan utan fraktar allt gods i passagerarplanen. Det är så det ser ut för alla flygbolag. Coronakrisen har gjort att frakten av gods reducerats rejält. För den som vill frakta gods finns det flera sätt. Det är positivt att vi tittar på hur vi kan arbeta tillsammans.

Den första resan gick mellan Stockholm och Chicago och hade främst medicinska redskap, mediciner och temperaturkänsliga varor ombord.

- Det är positivt att vi genomfört denna första flight. Vi är väldigt glada om vi kan hjälpa till i akuta situationer, säger Freja Annamatz.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.22