23948sdkhjf

Utökar för fler uppkopplade fastigheter och mer driftövervakning

Koncernen Ömangruppen verkar inom områdena energi, miljö och projekt. Nu utvecklar de sina tjänster för uppkopplade fastigheter och driftövervakning och förstärker sitt team inom styr- och reglerteknik.

Och visst - det är två nya konsulter som tas in men det är inte första gången de är kollegor. Det är inte första gången på Ömangruppen heller.

– Jag valde att söka mig hit igen eftersom jag känner till företaget och visste att det är bra folk som jobbar här. Jag kommer bland annat att vara med och utveckla tekniska lösningar för uppkopplade system, vilket känns jätteroligt, säger Henrik Gruce.

Henrik Gruce har nämligen en historik inom Ömangruppen, både som inhyrd konsult och längre tillbaka i tiden som elkonstruktör på dåvarande dotterbolaget Axcell styrsystem. Han har arbetat inom fastighetsautomation under hela sitt yrkesliv, bland annat som projektledare på Nordomatic och nu senast som sektionschef på ÅF.

Fredrik Gustafsson har en bakgrund som elektriker och kommer närmast från Nordomatic i Växjö, där han arbetat i åtta år. I sin nya roll kommer han att arbeta med programmering, konstruktion och driftsättning av anläggningar.

– Här på Ömangruppen finns specialister inom ventilation, kyla och energi under samma tak, så det är mycket kompetens i samma hus. Det gör att vi kan samarbeta och ta hand om helheten i kundernas fastigheter. Det känns också roligt att jag och Henrik blir kollegor igen, berättar Fredrik Gustafsson.

– Den största vinsten med uppkopplade fastigheter är att man kan få ner driftskostnaderna. Man får också en överblick över anläggningen och kan förebygga brister, säger Fredrik Gustafsson.

– Vårt koncept är lite unikt eftersom vi erbjuder en helhet där vi har all kunskap innanför väggarna. Vi kan både leverera verktyget, driftövervaka och utföra åtgärder i kundens fastighet, säger Henrik Gruce.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093