23948sdkhjf

Peab förvärvar för 3 miljarder

Nu har EU-kommissionen godkänt förvärvet av YITs beläggnings- och ballastverksamhet som innebär att Peab utökar sin närvaro i Sverige, Norge och Finland samt etablerar sig inom beläggningsverksamhet i Danmark.

Affären innebär också att industriverksamhetens betydelse för koncernen ökar. Dessutom skapas förutsättningar för vidare expansion och utveckling av andra verksamheter, som Recycling och Betong.

Peab övertar cirka 1 700 medarbetare, cirka 200 strategiskt placerade täkter samt 63 asfaltverk runt om i Norden från YIT.

– Vi är glada över att vi nu har fått godkännande av EU-kommissionen och att vi därmed kan välkomna våra nya medarbetare i Finland, Norge, Danmark och Sverige till Peabkoncernen. Vi ser fram emot en ännu större kompetens inom detta viktiga område, vi har mycket att lära av varandra. Samtidigt är förvärvet ett viktigt steg i vår ambition att stärka vår lokala närvaro och utveckla vårt arbete inom ramen för det vi kallar närproducerat samhällsbygge, säger Jesper Göransson vd och koncernchef i Peab.

Förvärvet slutförs den 1 april 2020. Verksamheten kommer att konsolideras i Peabkoncernen från detta datum.

Transaktionen är en kombination av aktie- och inkråmsförvärv. Förvärvslikviden förväntas uppgå till cirka tre miljarder kronor för skuldfri rörelse och är fullt finansierad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109