23948sdkhjf

Har rullat ett varv runt jorden - med bränsleceller

Bränsleceller har visat sig hålla hög driftsäkerhet - inte minst vid användning på bussar. En buss utrustad med Powercells bränslecellsstackar har nämligen tillryggalagt 4 000 mil, motsvarande ett varv runt jorden.

Powercell utvecklar och tillverkar bränslecellstackar och bränslecellsystem med hög effekttäthet för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan andra utsläpp än vatten.

- Det här visar att vår ledande bränslecellsteknologi verkligen lever upp till de krav som regelbunden användning under verkliga förhållanden ställer, säger Yibo Zhao, vd för Powercells kinesiska dotterbolag Powercell Fuel Cell Co och fortsätter:

- Ingen av stackarna i bussarna har uppvisat minsta problem trots intensiv användning under lång tid och tuffa förhållanden - den buss som hittills gått längst har kört hela 4 000 mil. Det är ett väldigt starkt bevis för att våra produkter har den driftsäkerhet och tillförlitlighet som kunderna behöver och kräver.

Bussen är en av flera som rullar i den kinesiska staden Wuhan och som utrustats med bränslecellstackar av Powercells kund Wuhan Tiger. Bolaget håller på att utveckla bränslecellsdrivna fordon för den kinesiska marknaden tillsammans med den kinesiska fordonstillverkaren Skywell och har tagit fram ett bränslecellssystem på 40kW baserat på två stycken Powercell S2.

Sedan ungefär ett år tillbaka testas systemet i bussar som går i daglig trafik på busslinjerna 359 och 272 i Wuhan. Linje 359 är 12 kilometer lång och har totalt 16 hållplatser.

- Våra bussar utrustade med Powercells bränslecellsstackar har fungerat mycket bra. Tack vare sin pålitlighet har vi på ett mycket påtagligt sätt kunnat demonstrera att bränslecellsteknologin är ett verkligt attraktiv alternativ för en utfasning av fossila bränslen inom fordonssektorn, säger Wu Bo, Vice President, Wuhan Tiger.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094