23948sdkhjf

Rustade för fortsatt kraftig ökning av kunder i Freja eID

E-legitimationen Freja eID påvisar en kraftig ökning av kunder. Sedan början av 2019 fram till idag har antalet kunder ökat med över 250 procent.

Antalet förfrågningar ökar också mycket kraftigt i spåren av Coronasituationen som driver fram ett behov av säkra digitala processer.

Det är IT-säkerhetsföretaget Verisec som driver tjänsten. Och företaget har säkrat upp för att kunna ta emot den stora vågen av nya intressenter.

- Kundtillströmningen till Freja eID har varit mycket god och vi märker nu hur den accelererar i och med att många organisationer snabbt måste ställa om till digitala processer som en konsekvens av att anställda måste arbeta på distans eller att man inte kan möta upp sina kunder fysiskt. Vi har vidtagit nödvändiga åtgärder för att kunna möta denna ökande efterfrågan i den mycket speciella situation som råder och tar vårt ansvar för att snabbt kunna hjälpa de kunder som måste ställa om sin verksamhet, meddelar Johan Henrikson som är vd för Verisec.

Kunderna finns bland landets kommuner, stora myndigheter och flera regioner, före detta landsting. Även universitetsvärlden har börjat ansluta sig.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109