23948sdkhjf

HPE lanserar genombrott för 5Ganpassning

Hewlett packard enterprise, HPE lanserar HPE 5G Core Stack, ett genombrott för resan mot 5Ganpassning.

Genom en öppen, molnbaserad 5G core-nätverkslösning ska tidigare generationers nätverk accelereras och framtidssäkras för kommande 5Gstandard. HPE 5G Core Stack kommer vara tillgänglig på HPE GreenLake som en förintegrerad mjukvaru- och hårdvarulösning, genom pay-as-you-go.

En del operatörer har redan börjat utveckla 5G-radionätverkstjänster (RAN) på bred front. Värdet av 5G realiseras däremot först när ett accessnätverk kombineras med ett 5G core-nätverk – då möjliggörs helhetshantering, datadelning och nätverksskivning.

Även om de praktiska fördelarna och operativa effektivitetsförbättringarna med 5G är tydliga, så är det fortfarande otydligt hur snabbt operatörer måste anpassa sig och vilka tekniska kapaciteter som är nödvändiga för att täcka 5G-kostnaderna.

Genom HPE GreenLake får telekomföretagen istället tillgång till en specialbyggd, öppen och skalbar plattform som inte kräver dyra förtidskostnader.

Telekombranschen har traditionellt varit beroende av egenutvecklade vertikalt integrerade system. För att idag uppnå det som utlovas med 5G behövs däremot öppna, molnbaserade plattformar som tillåter för telekomoperatörer att snabbt leverera 5G-tjänster på marknaden. Genom att etablera en tänjbar, molnbaserad 5G-core undviker operatörer att bli låsta till en leverantörsstrategi, vilket länge har varit fallet inom telekomindustrin.

– Öppenhet är avgörande för utvecklingen av 5G. Flergenerationsnätverk, med tjänster som levereras över 3G, 4G, 5G, Wi-Fi och edge-nätverk, blir allt vanligare. Därför måste tjänsteleverantörer sänka driftskostnaderna och vara öppna för flera nätverk och tekniker, samtidigt som de undviker att låsa sig till en enda leverantörsstrategi. Det finns ekonomiska och tekniska utmaningar för telekomoperatörer att investera i ett nytt 5G-nätverk innan intäktsströmmarna syns, men med HPE 5G Core Stack kan telekomföretagen påbörja implementeringen idag och betala för infrastrukturen när deras intäkter växer, säger Phil Mottram, VP och GM för HPE Communications and Media Solutions.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093