23948sdkhjf

De digitaliserar Ahlstrom-Munksjös verksamhet

Den finska brukskoncernen Ahlstrom-Munksjö tar hjälp av Tietoevry för att digitalisera stora delar av verksamheten. Tietoevrys uppdrag blir att driva en digitalt baserad omläggning av affärsverksamheten på över 40 bruk och förädlingsanläggningar globalt.

Leveransen bygger på Tieto Integrated Paper Solution, TIPS, och inkluderar även applikations- och plattformstjänster för Ahlstrom-Munksjös manufacturing execution system, MES.

Läs också: Ditt företag kan bidra till att lösa kapacitetsbristen i elnäten

TIPS ska även leverera data i realtid, med full insyn i alla verksamheter på anläggningarna, vilket både ska stärka effektiviteten och lönsamheten.

– Vi inför förnyade affärsprocesser och moderna system för att kunna skapa en stark grund för effektiv hantering av bolagets globala verksamhet och ökad kundupplevelse. Den nya och kraftfulla plattformen kommer att ha stor positiv effekt på hur Ahlstrom-Munksjö arbetar genom att dra nytta av data och möjligheterna för fortsatt digitalisering, säger Kristiina Lammila, cio på Ahlstrom-Munksjö och fortsätter:

– Etablering av en stark affärsplattform spelar en nyckelroll i genomförandet av vår tillväxtstrategi. Det är en lång process och Ahlstrom-Munksjö behöver starka partner under transformationen. Vi har nu valt Tietoevry som teknikleverantör och implementeringspartner för vårt MES.

Ahlstrom-Munksjö producerar fiberbaserade material som till exempel dekorpapper, slipbaspapper, glasfibermaterial och förpacknings- och etikettmaterial. Av de 40 anläggningarna ligger fem i Sverige – i Aspabruk, Billingsfors, Falun, Jönköping och Ställdalen.

Läs också: Från Clas Ohlson till cyberrymden

– Ahlstrom-Munksjö öppnar upp för nya affärsmodeller och digitalisering genomgående, hela vägen från kundkontakter till bruken, genom smidigare planering, fiber- och råvaruspårning och ökad drifteffektivitet samtidigt som det finns manöverutrymme för bolagets framtida utveckling, säger Carsten Henke, chef för Production Excellence Forest på Tietoevry.

Han ser fram emot att leda arbetet.

– Vi är stolta över att vara med och stödja vår strategisk viktiga kund på vägen mot global affärsomvandling och tillväxt. Vår affärsplattform garanterar full insyn i hela värdekedjan och stödjer innovationsförmågan för att skapa nya affärsmöjligheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125