23948sdkhjf

Inför kommande banarbeten: Skånetrafikens tågersättare är utsedd

Genom sex län och under sex år – Nobina ska samordna all planerad tågersättningstrafik i områden där Skånetrafikens spårtrafik opererar.

Hela Öresunds- och Pågatågssystemet omfattas liksom enstaka sträckor i Danmark. Allt med fossilfria bussar och realtidsinformation till resenärerna.

− Skåne står inför många stora banarbeten för att rusta upp järnvägen. Genom detta avtal säkerställer vi att det går att resa även medan dessa pågår. Såväl punktligheten som antal resande ökar stadigt, nu lägger vi extra kraft på att vara som bäst när det behövs som mest, säger Linda Westman, affärschef på Skånetrafiken.

Nobina är en erfaren operatör avseende kollektivtrafik med buss. Det nya uppdraget innebär att ersätta den spårbundna trafiken vid planerade trafikavbrott, som exempelvis vid banarbeten eller mindre avstängningar.

− Det är ett uppdrag som kommer att kräva nära samarbete och samverkan med Skånetrafiken, tågoperatörerna och de sex olika län som är inblandade vilket känns väldigt spännande, säger Bahez Rashid, affärschef för Nobina Extratrafik och fortsätter:

− Vi är väldigt glada över den här anbudsvinsten. Det här är ett område som vi har lång erfarenhet inom, där vi får möjlighet att introducera vår vision med ersättningstrafik. Här kommer vi också att kunna möta resenärernas behov av trygg trafik med tidig, tydlig och relevant information.

Samarbetet påbörjas den 13 december. Avtalet löper över sex år, med möjlighet till förlängning på två år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078