23948sdkhjf

Underhållstänket börjar i tid

Att ta hand om det vi har kan vara ett tankesätt som grundläggs i tidigt. När nu årets Skräpplockardagar drar igång får elever i Sveriges skolor och förskolor chansen att bli underhållstänkande redan från skolåldern.

- Om alla barn plockar skräp en gång per år, får de med sig ett bra beteende in i vuxen ålder. Dessutom lär sig barnen att ta hand om sin närmiljö. Nedskräpning skapar otrygga miljöer vi inte vill umgås i, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Läs också: "Byggsektorn och betongbranschen har förutsättningar att hålla igång Sverige"

Förra året deltog nästan 700 000 personer varav 600 000 var barn. Och trots att anmälan till Håll Sverige Rents Skräpplockardagar 2020 precis öppnats har redan 200 kommuner och 200 000 personer anmält sig till årets kampanj.

- Vi satsar på att slå rekord i antal anmälda. Nytt för i år är att vi gjort det smidigare för anmälda skolor och förskolor att få skräpplockarpåsar. Det tror vi gör att ännu fler vill vara med. Vi hoppas också att rektorer anmäler hela skolor, istället för att lärarna anmäler barnen klassvis, säger Johanna Ragnartz.

Till kampanjen hör ett läromedel om nedskräpning från Håll Sverige Rent som följer läroplanen. Alla skolor och förskolor som anmäler sig får kostnadsfritt skräpplockarpåsar skickade direkt till sig tio dagar efter beställning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094