23948sdkhjf

Flygplatsunderhållare sökes

Norrköpings flygplats. Byggnaderna har drabbats av fuktskador. Men det kommunala bolaget Norrköping Airport vill få ägna sig åt helt åt flygplansdrift och överlämna till någon annan att sköta fastighetsdriften.

- Vi får hjälp av Norrevo med vissa saker men det vore bättre om vi helt kunde fokusera på flygplatsdrift och att någon annan hade ansvar för fastighetsdriften. Då betalar vi en hyra till den som ansvarar för fastighetsunderhållet. Det vill vi hitta en lösning på, säger Ola Matsson, vd för Norrköping Airport till Norrköpings tidningar.

Det är Norrköpings kommun som äger fastigheterna på Norrköping flygplats, men enligt hyresavtalet ska Norrköping Airport ansvara för all drift och underhåll av fastigheterna. Bolaget betalar i gengäld ingen hyra till kommunen, skriver tidningen.

- Normalt sett betalar man en hyra till fastighetsägaren, som då står för underhållet. Av någon anledning har man inte gjort så i det här fallet. Vi vill på sikt skriva om avtalet med fastighetsägaren så att det finns en professionell fastighetsförvaltare som ansvarar för underhållet, säger Ola Matsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094