23948sdkhjf

Älvbotten betongförstärks

Söndagen den 2 februari påbörjade Trafikverket arbetet med att återställa brostödet till E4-bron över Kalix älv.

Älvbotten ska förstärkas med betong för återskapa de tidigare förutsättningarna. 

Läs också: "Byggsektorn och betongbranschen har förutsättningar att hålla igång Sverige"

- Att bygga under vatten är alltid mer komplicerat än att bygga på land, och därför kommer arbetet ta längre tid än vi först beräknade, men vår entreprenör jobbar nu dygnet runt, säger Jesper Klefsjö, chef för investeringsprojekt på Trafikverket Region Nord.

Det var under en dykning vid bron över Kalix älv som det upptäcktes att ett av brostöden på den befintliga bron kan ha påverkats av byggarbetena med den nya bron. 

För att komma fram till hur brostödet skulle åtgärdas har ett flertal mätningar gjorts av det påverkade brostödet. Övriga brostöd har också kontrollerats men bedöms inte vara påverkade.

Prognosen är nu att senast den 14 februari vid lunchtid ska trafikanter och fotgängare åter kunna passera över bron på ett tryggt och säkert sätt.

- Vi har full förståelse för att detta påverkar många och vi gör så mycket vi bara kan för att trafiken ska flyta på samtidigt som det ska vara säkert för både bilister och oskyddade trafikanter. Det krävs dock att alla tar sitt ansvar och visar hänsyn och kör försiktigt, säger Jesper Klefsjö.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094