23948sdkhjf

Securitas växer inom elektronisk säkerhet

Nu står det klart att Securitas förvärvar Techco Security – ett företag inom elektronisk säkerhet i Spanien.

Techco Security erbjuder ett brett utbud av integrerade säkerhetstjänster inklusive installation, underhåll och fjärrbevakning samt passerkontroll, elektronisk larmövervakning och brandskydd.

Företaget servar kunderna genom två övervakningscentraler i Madrid och Barcelona och har runt 520 anställda med en stark närvaro i Spanien och Portugal.

Techco Security hade en årlig försäljning på 520 miljoner kronor under 2018.  Förvärvspriset beräknas till 230 miljoner kronor.

– Vi är glada att kunna hälsa Techco Securitys team och kunder välkomna till en spännande resa tillsammans med Securitas. Förvärvet av Techco är en viktig milstolpe i omvandlingen av vårt företag. Vi kommer att få en ännu starkare position att leverera kvalitativa tjänster inom elektronisk säkerhet till våra kunder från, och vi kommer fortsätta att växa affären tillsammans med teamet, säger Jorge Couto, divisionschef för Security Services Ibero-America.

Securitas är en del av transformationen av den globala säkerhetsbranschen – från traditionell bevakning till ett bredare utbud av säkerhetstjänster. Det omfattar stationär bevakning, mobila bevakningstjänster, fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag.

Under 2018 stod försäljningen av säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet för 20 procent, eller cirka 20 miljarder kronor, av koncernens totala försäljning.

Securitas ambition för försäljningen av säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet är att fördubbla affären från cirka 20 miljarder kronor 2018 till 40 miljarder kronor år 2023.

Förvärvet slutfördes och konsoliderades i Securitas den 8 januari 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.222