23948sdkhjf

Hexagon tar in fler övervaknings- och larmsystem

Hexagon som är leverantör av sensorer, mjukvara och autonoma lösningar har förvärvat Geopraevent AG.

Det nya förvärvet tillhandahåller övervaknings- och larmsystem som kombinerar egenutvecklad mjuk- och hårdvara med ett brett spektrum av sensorer och mätinstrument – från specialiserad radarteknik till uppkopplade kameror – för upptäckt av en mängd olika naturolyckor. Företaget levererar heltäckande integrerade övervakningslösningar vilket innefattar anpassning, implementering och drift av systemen.

Data från sensorer analyseras i realtid med avancerade algoritmer för att särskilja mellan normala och farliga händelser. Vid en potentiellt farlig situation kan systemet notifiera myndigheter och arbetsledare, automatiskt stänga av vägar och järnvägsspår i det hotade området samt omedelbart varna personer på plats. Samtliga system ger tillgång till en uppkopplad interaktiv digital portal som kan nås av flera olika enheter.

– Platser som är utsatta för naturolyckor kan på kort tid övergå till att bli katastrofområden. Övervakning av naturolyckor ökar säkerheten på vägar och järnvägsspår, framförallt när andra förebyggande åtgärder så som tunnlar eller dammar inte är möjliga. Geopraevent kännetecknas av erfarna och kompetenta medarbetare med geoteknisk expertis. Genom att kombinera dess domänkunskap, teknologi och tjänster med Hexagons globala närvaro och kompletterande lösningar, kan vi erbjuda fler kunder varningssystem för tidig upptäckt av naturolyckor och därmed rädda fler liv, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.221