23948sdkhjf

Distanslösning för förebyggande underhåll

En effektiv underhållsstrategi kräver svar i realtid på de mest akuta störningar som kan uppstå i en anläggning. Digitalisering möjliggör en bättre översyn genom utökad användning av tillståndsövervakning med mer analysbaserade underhållsvektyg. Möjlighet att sprida informationen om hur utrustningen mår blir också enklare.

Emerson erbjuder distansövervakning med kontinuerlig utvärdering av kritisk utrustning och information om de åtgärder som underhållsavdelningarna behöver göra för att förbättra anläggningens prestanda och tillförlitlighet.

För att effektivt kunna analysera den ökande mängden information måste fabriksledningen också prioritera sina anläggningsdelar och se till att data når rätt personer. Detta möjliggörs av en mobil mjukvarulösning som Emersons utrustningsplattform Plantweb optics. Plantweb optics gör det möjligt för personal att snabbt få tillgång till utrustningens hälsotillstånd via mobila enheter, när som helst, var som helst.

Idag används system för tillståndsövervakning av processkritiska utrustningar såsom kompressorer, turbiner och fläktar. Industrin utvidgar nu denna vedertagna praxis till andra viktiga processutrustningar som pumpar, värmeväxlare, säkerhets- och reglerventiler.

Utrustning som tidigare tillåtits haverera eller som endast inspekterats då och då kan nu övervakas dygnet runt. Detta gör det möjligt att identifiera problemen tidigare, även för utrustning som ligger avsides.

Dessutom kan underhållsarbete planeras innan utrustningen stör processen vilket minskar den totala underhållskostnaden – eftersom det är mindre kostsamt att utföra planerat förebyggande underhåll än oplanerat. Det medger ett effektivare utnyttjande av underhållsresurser och ger en säkrare anläggning för drift och personal. Det ger operatörerna information att köra sina anläggningar närmare maximal kapacitet inom säkra gränser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281