23948sdkhjf

Enklare underhåll med remmar

Hur kan en lyft bli enklare att underhålla?

Nimo-KG har tagit fram en en remlyft som visserligen kräver en mer komplicerad konstruktion än en lyft med kedja. Men fördelarna med en remlyft är underhållet. Remmarna är lätta att rengöra, tål starka kemikalier och behöver varken smörjas eller sträckas.

Läs också: Ditt företag kan bidra till att lösa kapacitetsbristen i elnäten

Skåneföretaget konstruerade lyften efter förfrågningar från företag i flera olika branscher , bland annat en stor tysk tillverkare av processutrustning för livsmedelsindustrin.

– Remlyften passar företag med krävande produktionsprocesser och höga krav på hygien. Den tyska kunden har sedan tidigare en remdriven lyft, men med stora tekniska problem. Vi är därför glada över förtroendet och stolta över att ha löst deras problem och tagit fram en ny driftssäker lösning, säger Martin Olsson, vd på Nimo-KG.

– Vår starka sida är kundanpassningar. Behållarstorlekar, tömningshöjder och tillgängligt utrymme, är några av de förutsättningar som hela tiden varierar, så vi konstruerar varje maskin för sig själv. Detsamma gäller för den nya remlyften, säger Martin Olsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094