23948sdkhjf

Katastrofsäkring

Swep, som tillverkar värme- och kylsystem, har arbetsflöden knutna till system som alltid måste vara tillgängliga för att hålla verksamheten igång. Vid en granskning visade det sig att deras tidigare lösning för katastrofsäkring inte klarade en återläsning tillräckligt snabbt.

Proact som är integratör inom datacenter och molntjänster fick i uppdrag att systematiskt gå igenom alla delar av Sweps verksamhet och deras krav på IT-stöd. Tillsammans enades företagen om tjänsten Disaster recovery as a service från Proact.

Proact levererar reguljär backup för Sweps servrar som tjänst. Den kan nyttjas för att manuellt återställa även de servrar som inte omfattas av den primära lösningen för katastrofsäkring och gör det möjligt att även täcka ett i värsta fall-scenario. I ett sådant läge kan en stor och uthålligt tillgänglig reservkapacitet tillföras genom Proacts kompletta infrastrukturtjänst Proact hybrid cloud.

Lösningen handlar inte bara om teknik. Den innehåller dessutom en manual för katastrofåterställning där arbetsgången vid ett haveri anges steg för steg och med tydliga ansvarsförhållanden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094