23948sdkhjf

Flytande gas i Norrland

Den första tankstationen med flytande gas öppnade i Östersund den 14 november. Genom att expandera nätverket med tankstationer i Sverige möjliggör energibolaget Gasum långväga transporter på gas från söder till norr.

Utöver tunga fordon kan även personbilar, distributionsfordon och bussar tanka komprimerad gas på stationen.

Gasum planerar att expandera det nordiska nätverket av tankstationer för gas till 50 stationer fram till början av 2020. Den nya stationen är ett viktigt steg i att göra det möjligt för långväga transporter att använda gas från södra till norra Sverige och att svara på efterfrågan på komprimerad gas inom många olika fordonssegment i regionen. 

– Det finns en ökande efterfrågan bland logistikköpare och transportföretag på miljövänliga och kostnadseffektiva bränslelösningar. Flytande gas uppfyller dessa krav. Öppnandet av tankstationen i Östersund och utvecklingen av kommande stationer, innebär att det snart är möjligt att köra länga distanser i Sverige med flytande gas. Dessutom finns det redan ett betydande antal fordon som går på komprimerad gas i regionen och en stor efterfrågan på bränslelösningar med låga utsläpp i olika fordonssegment. Den här stationen är ett bra exempel på hur samma infrastruktur kan betjäna olika fordonssegment som tung trafik så väl som personbilar, säger Mikael Antonsson, Director Traffic Sweden, Gasum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078