23948sdkhjf

Eltillförsel tryggas för snabbtåg till Arlanda

Säker eltillförsel är avgörande för snabbtågen, Arlanda Express, som tar resenärer mellan Stockholms central och Arlanda flygplats.


För att trygga eltillförseln har ett avtal tecknats med företaget Coromatic som arbetar med att säkra tillgång till kraftförsörjning och datakommunikation för verksamhetskritiska anläggningar.


– Våra kunder är helt beroende av att vi på ett säkert sätt tar dem från Stockholms Central till Arlanda flygplats och tillbaka enligt den tidtabell vi har, säger Joar Sandström, anläggningschef på Arlanda Express i ett pressmeddelande.

Lösningen blir UPS (uninterruptible power supply) som kopplas in vid ett avbrott i elförsörjningen till det kritiska signalsystemet. UPS:erna levereras löpande i sex teknikbodar och två teknikskåp under slutet av 2019 och början av 2020.


- Ibland sker det elavbrott som då får en stor påverkan på vår verksamhet och med den nya robusta lösningen från Coromatic skapar vi bättre förutsättningar att hålla tidtabellen, även vid eventuella elavbrott. Samtidigt höjer vi säkerheten för montörerna på banan, säger Joar Sandström.


– Att få leverera infrastrukturen som hjälper Arlanda Express att säkra driften är naturligtvis mycket inspirerande, säger Robin Carlsson, affärsområdesansvarig för Critical Power på Coromatic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126