23948sdkhjf

Atlas Copco servar chark med smart underhåll

Bastuträsk charkuteri producerar sina charkvaror med hjälp av utrustning och servic från Atlas Copco. 

Som många andra använder Bastuträsk Charkuteri tryckluft för sin maskinpark, och sedan 2014 har kompressorerna kommit från Atlas Copco, genom samarbetspartnern ITSAB. 

– Killarna från It ITSAB är mycket duktiga och vid de tillfällen då vi haft ett problem har vår servicekille stått utanför dörren inom två timmar från det att vi lagt på luren. Han vet precis vilken utrustning vi har och det är otroligt smidigt. När vi skulle investera i ytterligare maskiner var det helt naturligt att köpa utrustning från Atlas Copco och ITSAB, säger Mattias Berg , vd på Bastuträsk charkuteri. 

Efter det senaste kompressorbytet har Bastuträsk Charkuteri uppvisat energibesparingar p cirka 32 000 kWh per år. Man har även installerat en ny energieefektiv vakuumpump, och det finns ett återvinningssystem som återför cirka 85 procent av tillförd effekt i form av varmvatten. 

Maskinparken är också uppkopplad, och serviceteknikerna på ITSAB får felmeddelande skickade direkt till sig. 

– I början mailade jag ITSAB när jag fick en varning eller ett felmeddelande. Men det visade sig att de alltid hade koll på om det var allvarligt eller inte. Numera litar jag på – och vet – att vår servicekille knackar på dörren om vi har ett problem i anläggningen. Det känns jätteskönt att ha den tryggheten, säger Mattias Berg. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125