23948sdkhjf

Nio av tio väljer att gå ner i tid hos SSAB

90 procent av SSAB:s 1750 tjänstemän i Sverige har nappat på erbjudandet att gå ner i arbetstid under tre och en halv månad mot ett tjänstledighetsavdrag, rapporterar Kollega.

Som vi tidigare skrivit om så kallas arbetstidsförkortningen flexicurity-modellen, vilket innebär att de anställda jobbar tolv dagar färre under perioden. De som ingått överenskommelsen får lön för sex av de tolv av dagarna.

Tomas Jansson, Unionens klubbordförande på SSAB i Borlänge, vill inte uttala sig om erbjudandet är ett försök att undvika varsel:

– SSAB vill vara tydligt med att vi hänger med. Men det blåser tuffa vindar i konjunkturen och det här är ett sätt att spara pengar, att hjälpa till med kostnadsbesparing, säger han till Kollega och berättar att han själv antagit erbjudandet:

Enligt sr.se har både arbetare och tjänstemän vid SSAB:s anläggningar på de tre orterna, Luleå, Oxelösund och Borlänge, fått erbjudande att gå ned i arbetstid. IF Metalls avtal kallas Trygghet och flexibilitet, TOF. Det är ett avtal inom ramen för Stål- och Metallavtalet som möjliggör lokala tillämpningar av varierad arbetstid.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109