23948sdkhjf

ebm-papst del i unikt verktyg

Det senaste rengöringsverktyget från Cold Jet, som producerar blästringsverktyg som använder torris, är smartare än alla sina föregångare. Och innehåller inte mindre än fem smarta styrenheter från ebm-papst.

Cold Jet har i flera år varit kända inom branschen för att vara ledande inom tekniken med torrisblästring, ett system som skonsamt rengör allt från asfalt till livsmedelsbehållare.

Med torrisblästring kan du till och med ta bort M från en bit M&M och den är fortfarande säkert att äta efteråt, säger Dave Burbrink, ingenjör på Cold Jet.

När företaget skulle ta fram sitt senaste verktyg, PCS 60, var målet att använda mindre torris, och får ett bredare användingsområde ur en och samma produkt. För att uppnå målen krävdes flera smarta IoT-delar.

Vi behövde drivenheter som kunde täcka in ett stort antal parametrar. Och vi behövde "smarta" enheter som kan kommunicera via IoT om exempelvis hastighet och vridmoment. ebm-papst hade lösningar som gav gav oss denna intelligens”, säger Dave Burbrink.

De fem drivenheterna från ebm-papst har den integrerade styrelektronikmodulen K4. En drivenhet transporterar torrisen med varierande hastigheter till skärmekanismen och två driver precisionsskärhjulen. En annan enhet styr separationen mellan skärhjulen så att ispartiklarnas storlek kan kontrolleras exakt. Den femte drivenheten transporterar de små torrispartiklarna till luftströmmen som driver torrispartiklarna vid tryck mellan 20 och 300 psi.

Tidigare har det inte varit möjligt att använda samma maskin när det är stora skillnader mellan det som ska rengöras. Med PCS 60 är det dock möjligt att torrisblästra allt från graffiti på oönskade platser till formar för gjutning i exempelvis en plastindustri. Dessa gjutformar är oerhört känsliga för ytföroreningar, säger Dave Burbrink.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078