23948sdkhjf

Studie om tillverkningsindustrins syn på 5G

En mindre undersökning visar att hälften av de tillfrågade är klart positiva till 5G inom tillverkningssektorn.

HMS Networks, som erbjuder lösningar för industriell kommunikation och IIoT, har under våren 2019 frågat 50 yrkeskunniga inom industrin internationellt hur de ser på trådlös kommunikation i sina företag och hur de förbereder sig för lanseringen av 5G.

Studien “5G:Is the Industry ready?” ger en fingervisning om tillverkningsindustrins 5G-beredskap – men då antalet tillfrågade är så lågt kan man inte dra några generella slutsatser.

Mer än hälften (54 procent) av de intervjuades företag använder trådlösa kommunikationslösningar för fjärrövervakning och fjärrstyrning av utrustning. En tredjedel av de svarande (34 procent) uppgav att deras företag använder trådlös kommunikation för olika typer av IIoT.

Hälften av de intervjuade (48 procent) var tydligt positiva till 5G inom tillverkning - de ansåg att tekniken kommer att ersätta kablar, Wi-Fi som inte passar i vissa miljöer, och de många industriella standarder som används idag.

För 58 procent spelar tillförlitligheten och robustheten för trådlösa system en avgörande roll för huruvida de kommer att använda 5G eller inte - och här råder samsyn mellan de tillfrågade oavsett om de verkar inom OT (Operational Technology) eller IT.

Hög prestanda med korta cykeltider for datakommunikationen nämndes som viktigt av mer än en fjärdedel (26 procent).

- Undersökningen visade att branschen blir alltmer medveten om 5G:s fördelar för industriell kommunikation. Vad branschen verkligen behöver är teknisk information och praktiska exempel, säger Marcela Alzin, Program Manager på HMS Labs hos HMS Networks, som genomförde undersökningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093