23948sdkhjf

5G kan komma att revolutionera industrilandskapet

Privata 5G-nät inomhus kan öppna helt nya möjligheter för företag. Resan från utomhusmiljö till inomhus har redan börjat och marknaden utgörs bland annat av större industriföretag.

Oscar Bexell, expert på området, säger i ett pressmeddelande att fördelen med ett privat 5G-nät, jämfört med konkurrenten wifi, är att det erbjuder bättre räckvidd, nätkontrollerad och pålitlig mobilitet samt inbyggd säkerhet där identitetshantering och autentisering är certifikatbaserat.

– Fortfarande drivs området av företag som har saker som behöver kopplas upp över större ytor i utomhusmiljö, exempelvis sågverk och tillverkningsindustrier där det finns truckar, surfplattor, push-to-talk-system och videokameror som ett privat 5G-nät hanterar bra, men det rör på sig ordentligt inom exempelvis industri och sjukvård också. Utomlands börjar det bli vanligt att företag vill byta ut kablar, Wi-Fi och proprietär trådlös och trådad infrastruktur, säger Oscar Bexell.

Det privata 5G-nätverket beskrivs också kunna revolutionera industrilandskapet. 

Fabriker, lager och produktionsanläggningar ges, med hjälp av 5G-nätet, möjlighet till säker dataöverföring, fjärrövervakning och precisionsstyrning i realtid. Något som kan skapa effektivare processer och en bättre plattform för AI-drivna produktionsmiljöer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078