23948sdkhjf

Smarta kedjehjul kan bli ny branschstandard

Nordic Quick Systems, som har utvecklat ett kedjehjul med roterbara och utbytbara slitagedelar, har genomfört en nyemission för att kunna göra hjulet till en ny branschstandard

Pengarna kommer från erfarna bolagsbyggare och investerare som ser stor potential i de unika kedjehjulen, vilka redan har fått bra spridning inom svensk industri.

Kedjehjulen har varit ute på marknaden i snart fyra år och på bolagets kundlista återfinns bland annat SCA, Smurfit Kappa och Söderenergi.

Nordic Quick Systems har som ambition att på kort sikt öka sin penetration av den svenska marknaden, samt nå ut med kedjehjulet i Europa. Därför har nyligen en nyemission genomförts, genom vilken Nordic Quick Systems tillförts 5 miljoner kronor. Pengarna ska användas till rekrytering, försäljnings- och marknadsföringsinsatser, samt produktutveckling.

- Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder och har fått mycket fin respons på kedjehjulen. Med vår lösning gör kunderna stora besparingar, bland annat tack vare att underhållsarbetet går fyra gånger snabbare, säger Nicklas Jadinge, vd för Nordic Quick Systems.

Bolaget grundades av Niclas Granström, Nicklas Jadinge och Sammy Pergament, varav de två sistnämnda arbetar operativt i bolaget. Nu tillkommer Per Embertsén, tidigare vd på SCA Munksund, Staffan Ruuth, delägare och styrelseordförande ibland annat Exeri, Fredrik Högberg, grundare av More Digital Studios, Tobias Andersson, grundare av Turborilla, Robert Espling, vd för Expandera i Norrbotten, Partnerinvest Norr, Arctic Ventures, Saminvest och Lunova som ägare.

Fredrik Högberg, som har investerat via sitt investmentbolag, More Industries, säger:

- Jag kommer från en helt annan bakgrund, men såg direkt potentialen i Nordic Quick Systems, som i mina ögon är något av en ”game changer” i en relativt konservativ bransch. Nordic Quick Systems skapar redan nu direkt kundnytta via sin innovativa lösning och jag ser stor potential för systemet att fortsätta vinna mark i flera segment. Ett starkt team finns på plats, och jag hoppas kunna bidra med strategier rörande digitala flöden som även de ska underlätta vardagen för Nordic Quick Systems kunder.

Sammy Pergament, försäljnings- och marknadsansvarig på Nordic Quick Systems, säger följande om nyemissionen:

- Vi är superglada att vi får med oss så erfarna och kompetenta investerare på vår resa. Utöver kapital, har flera av dem uttryckt intresse att engagera sig operativt i bolaget, vilket kommer att ge oss en ordentlig skjuts framåt.

Nordic Quick Systems har patent på kedjehjulet och arbetar idag både med försäljning direkt till slutanvändare och via återförsäljare. Framgent kan det dock bli aktuellt med andra affärsmodeller, såsom till exempel licensiering.

- Vi har under några år bevisat för marknaden att vårt kedjehjul genererar stora vinster för våra kunder. Nästa steg är att till fullo kapitalisera på vårt starka patent och göra vårt kedjehjul till en ny branschstandard, avslutar Sammy Pergament. 

Bolaget har sitt säte i Piteå och ingår i Arctic Business Incubator.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141