23948sdkhjf

Lanserar pneumatisk PU-slang

Hydroscand utökar sitt sortiment inom pneumatik med en ny PU-slang, polyuretanslang. Den passar utmärkt för maskinbyggare, verkstäder och större industrier tack vare sina goda egenskaper.

  • Slangen är mjuk och flexibel, utan att vecka sig. Det gör att den passar bra för applikationer i trånga utrymmen och för industriella maskiner med svivlande rörelser.
  • Slangen är beständig mot mikrober, det vill säga vattenresistent, vilket gör att den passar utmärkt för montage i fuktig miljö, som exempelvis i en verkstad, utomhus eller på en industri.
  • Slangen tål temperaturer från -40 °C till +60 °C och kan därför monteras i olika temperaturzoner.
  • Slangen är UV-resistent.
  • Slangen lämpar sig väl för montage i vakuumapplikationer. Slangens egenskaper gör att den förblir opåverkad i formen, även när vakuum råder.

Slangen heter PU-EXTRAFLEX, men kallas även för PU-soft. Den finns i diametrarna (YD) 3 - 14 mm och i färgerna blå, svart, grå och transparent. Det innebär att man kan använda olika färger för att enkelt separera olika funktioner. För den som önskar går slangen även att beställa i flera färger och i större diameter, upp till 22 mm.

Slangen finns även i duo-utförande, samt halogenfri. Den kan med fördel användas tillsammans med instickskopplingar, påstickskopplingar samt skärringskopplingar i pneumatiska applikationer.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078