23948sdkhjf

Digital tjänst för hydrauliska kraftenheter

Med den nya CytroBox-generationen hos hydrauliska kraftenheter gör Bosch Rexroth det möjligt att koppla samman fluid teknik med Internet of Things, IoT, till en standardfunktion. Det ger maximal tillgänglighet och lägre underhållskostnader, lovar företaget.

CytroConnects mjukvarulösning är integrerad i enheten och använder sensorer för att övervaka de viktigaste operativa tillstånden och analyserar dem online. Med ett enkelt tryck på vilken mobil enhet som helst kan underhållsteknikern se den viktigaste statusinformationen för CytroBox direkt - data för prestanda och drift, oljenivå, oljekvalité och temperatur över tid.

Denna data registreras automatiskt för att sedan bearbetas och skickas krypterad till molnet. Med hjälp av det webbläsarbaserade gränssnittet kan serviceteknikerna trådlöst ringa in till CytroConnect-tjänsten och hämta datan var de än befinner sig.

Som en plug & play-lösning som redan är installerad i CytroBox kräver CytroConnect ingen extra installation. Rexroth tillhandahåller mjukvarans grundläggande funktioner utan extra kostnad genom en Freemium-modell för alla CytroBox-kraftenheter.

Maskintillverkare och slutanvändare kan dessutom lägga till ytterligare två funktioner i prenumerationstjänsten:

”Maintain”-modulen rapporterar regelbaserade fel som en pushnotis-tjänst, bearbetar ytterligare statusinformation och ger instruktioner för underhåll. De fördefinierade reglerna hjälper inte bara användarna, utan kan dessutom anpassas efter individuella krav utan programmering.

”Predict”-modulen använder algoritmer för maskininlärning från Rexroths Online Diagnostics Network. Bosch Rexroth har integrerat sin kunskap inom hydraulik i mjukvaran och använder analysalgoritmer för att skapa ett hälsoindex för kraftenhetens status, vilket i sin tur gör det möjligt att förutse var och när underhåll kommer att krävas.

Systembyggare, maskintillverkare och slutanvändare kan integrera CytroConnect som en modul i sina egna digitala IoT-koncept för underhåll och på så sätt använda den som en helhetslösning för omfattande tillståndsövervakning.

Med sin intelligenta och energieffektiva moduldesign ger Rexroths hydrauliska kraftenhet CytroBox en ny lösning för effekt i medelområdet upp till 30 kW. Den kräver 50 procent mindre installationsutrymme än konventionella enheter. Den låter mindre än 75 dB (A) även vid full belastning.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.192