23948sdkhjf

Lanserar IoT-lösning för byggmaskiner

På Baumamässan i München den här veckan lanserar Bosch Rexroth en IoT-lösning för entreprenadmaskiner.

Internet of Things (IoT) blir allt viktigare för mobila maskiner. Trots detta finns det en brist på helhetslösningar, speciellt när det kommer till byggmaskiner, som kombinerar en tillförlitlig, global IT-infrastruktur som uppfyller relevant lagstiftning med områdesspecifika krav.

Läs också: Designad AR kopplad till IoT-plattform

Detta vill Bosch Rexroth ändra på med lanseringen av sin Connected Off-Highway Solution, som är utvecklad av Bosch Rexroth tillsammans med partners från Bosch Group.

Den helt öppna modullösningen kopplar samman fordon och deras delsystem via molnet. De många olika funktionerna kan konfigureras individuellt med hjälp av ett brett utbud av appar och öppna utvecklingsmoduler.

De befintliga och framtida apparna är uppdelade i olika kategorier med olika fokusområden:

För Fleet Management blir det möjligt att bestämma fordonens position, inklusive geofencing för driftsplanering.

Läs också: Lösning för säkrare Återvinningscentraler

Med Vehicle Health kan mekaniska och hydrauliska system samt dieselsystem övervakas för att förutsäga systemets status, vilket ger detaljerad information om maskinens lastfall som uppstår under användandet. Att det blir möjligt att förutsäga när fordonens delsystem måste ses över betyder att underhållet kan anpassas efter behov.

I Workflow-kategorin kan insamlad data överföras till konventionella ERP- och CRM-system, vilket krävs för att kunna skapa hela processkedjor eller underhållsprocesser. Inom detta område jobbar Rexroth nära alla välkända leverantörer.

IoT-tjänster har stor potential och kräver samarbete. Därför har Rexroth anpassat Connected Off-Highway Solution till så många gränssnitt som möjligt. Oavsett om det handlar om att integrera appar från tredje part i Boschs system eller integrationen av individuella moduler i befintliga IoT-system kan OEM-företag och specialanvändare skapa individuellt anpassade lösningar själva.

Som en helhetslösning erbjuder Rexroth även ett komplett paket som gör det möjligt för företag att enkelt ansluta sina maskiner. Användaren har ständig insyn i de områden som krävs för att kunna dra värdefulla slutsatser. Informationen finns tillgänglig under hela livscykeln – från utveckling och montering till hela användningsfasen.

Medan många leverantörer är beroende av big data föredrar Rexroth smarta datalösningar med sofistikerade edge analytics. I denna metod förbehandlas all data nära sensorn – det vill säga vid källan – tack vare att sensorer och CAN-data redan finns tillgängliga i fordonet. Detta minskar inte bara kostnaderna för datatrafik, utan avlastar även fordonens styrsystem.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.112