23948sdkhjf

Hannovermässan invigd - vi är på plats!

Klockan 9 idag den 1 april invigdes Hannovermässan av statsminister Stefan Löfven och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Ett flertal ministrar från Sverige deltar då Sverige för första gången är partner till Hannovermässan. 

U&D med systertidningar, är på plats på mässan och ska bevaka vad som händer under veckan hos 6 500  utställare.

Från Sverige är det 160 företag och organisationer på plats som utställare.

I samband med mässan utökar Sverige och Tyskland innovationspartnerskapet, som slöts mellan regeringscheferna i januari 2017. Två nya områden tillförs: artificiell intelligens (AI) och batterier. Partnerskapet skrevs under av Sveriges statsminister Stefan Löfven och Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Syftet med partnerskapet är att stärka strategisk innovation i områden där länderna ligger i framkant och där de kan driva på frågorna i EU. Partnerskapet lyfter också gemensamma prioriteringar för en ny europeisk industripolitik präglad av grön omställning och digitalisering.

– Vi har utmärkta relationer med Tyskland och vi ska fortsätta kroka arm. Tillsammans med övriga EU-länder ska vi leda den digitala och tekniska utvecklingen, det gör vi inte i dag. Genom att flytta fram vår position vad gäller innovation, forskning och gröna jobb skapar vi fler jobb i Sverige och stärker tillväxten i hela EU, säger statsminister Stefan Löfven.

När samarbetet inom AI är på plats kommer det att till exempel erbjuda specialiserade kurser inom AI på svenska och tyska universitet. När det gäller batterier ska forskning och utvecklingsarbetet stärkas för omställning av transportsektorn.

Förutom de nytillkomna områdena AI och batterier sträcker sig partnerskapet över följande områden: elvägar, innovationssamarbete för små och medelstora företag, testbäddar och E-hälsa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093