23948sdkhjf

De säkrar sin molntjänst

Phoencix Contact har lagt sin molntjänst på Amazon Web Services för att garantera driftsäkerhet och cybersäkerhet.

mGuard Secure Cloud är namnet på Phoenix Contacts molntjänst för fjärranslutning till användarens automationsnätverk eller maskiner. För att uppfylla marknadens krav på högsta möjliga driftsäkerhet i kombination med högsta möjliga cybersäkerhet, samtidigt som molntjänsten skall kunna växa med användarna, har nu Phoenix lagt molntjänsten på Amazon Web Services, AWS.

Detta samarbete säkerställer, enligt Phoenix, att ekosystemet uppfyller de höga kraven på driftsäkerhet och prestanda som användare kräver för att hålla optimal service, samtidigt som det uppfyller de europeiska standarderna I DSGVO.

Molntjänsten är en plattform för små och mellanstora maskinbyggare och slutanvändare som har behov av att kunna nå sina maskiner på distans, för till exempel service, underhåll och felsökning.

Anslutningem mellan användarna och maskinnätverket sker över en krypterad VPN-anslutning (IPSec). Anslutning till molntjänsten kan ske med befintlig Internetuppkoppling eller med 4G-koppling.

Med molntjänsten slipper användaren alla underhåll av servrar och certifikatshanteringar som annars uppkommer. Användaren kan lägga till obegränsat med maskinnätverk och obegränsat med ”användare”. Dock kan endast ett maskinnätverk vara uppkopplat till valfri användare samtidigt i den kostnadsfria versionen.

Artikeln är en del av vårt tema om Produktnyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.39