23948sdkhjf

Lösning på bristen av molnlösare

Det är en ny yrkeshögskoleutbildning som ska kunna lösa efterfrågan på molntjänster.

Lernias utbildning Cloud and IT-Infrastructure engineer är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning med bas i Stockholm som ska göra studenterna redo för att bidra till de tekniska och affärsmässiga utmaningarna i näringsliv och samhälle som följer med den ökade användningen av molntjänster.

- Vårt samhälle står inför stora förändringar avseende hur vi ser på och hur vi använder molntjänster. Personer med kompetens, som har förmågan att förstå hur dessa system och lösningar fungerar och vilka krav som ställs, är mycket eftertraktade och det gäller på ett tekniskt såväl som ett affärsmässigt plan, säger Jejo Perkovic, utbildningsledare på Lernia. 

Vad gör egentligen en IT-molnspecialist? Lernia förklarar att de hjälper företag och organisationer med molntjänster - vilket innebär att de tekniskt och affärsmässigt anpassar samt effektiviserar lösningar i molnet. 

- Allting runt omkring oss blir ju digitaliserat och det flesta händer inom Cloud och AI. Förr eller senare kommer nästan allting att flytta till molnet så varför inte börja lära sig hur det fungerar, tänkte jag. Ju tidigare man kommer in i det, desto roligare blir det att se utvecklingen inom branschen, säger Ebtisam Mohammedsalih som studerar Cloud & IT-Infrastructure engineer. 

Utbildningen startar den 30 augusti och ses över av företag som Colding digital teknik, Obligo, ICW och Telenor inpli. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172