23948sdkhjf

Svevia får förnyat förtroende

Kustland, inland och betong väntar Svevia i trafiktät del av landet.

Trafikverket har gett Svevia i uppdrag att sköta de statliga vägarna i driftområde Falkenberg –  totalt 1 185 kilometer väg där bara 86 är grusväg och där E6 utgör den största pulsådern.

– E6:an är vår mest högprioriterade vägsträcka med en aldrig sinande ström av pendlare och godstransporter till och från Malmö, Göteborg och vidare mot Norge. Lite speciellt på just E6:an är också att en del av sträckan är betongväg. Så underhållsarbetet skiljer sig något från vanlig asfalterad väg. De vanligaste åtgärderna är att byta fogar mellan betongblocken och ibland ersätta ett helt betongblock när det blivit alltför slitet och påverkat av trafiken, säger Mattias Svedberg, Svevia, i ett pressmeddelande.

– De geografiska förutsättningarna i området är både kustland och inland. I den här typen av topografi kan både temperatur och nederbörd variera kraftigt inom området. Men eftersom vi har stor erfarenhet av hela området känner våra jourhavande driftledare väl till förutsättningarna när de planerar logistiken för våra åtgärder på vägarna.

Kontraktet är fyraårigt, med två års option. Värdet är cirka 40 miljoner kronor per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126