23948sdkhjf

Lansering av digital portfölj för gruvor

ABB lanserar ett verktyg som ansluter och optimerar alla steg i livscykeln för dagbrott eller underjordsgruvor.

ABB AbilityTM MineOptimize kopplar ihop hela ABB:s utbud inom elektrifiering, automatisering och digitalisering så att alla steg i livscykeln kan optimeras – från design och installation till drift och service – för alla typer av dagbrott och underjordsgruvor, samt anläggningar för mineralbearbetning.

Det är en heltäckande portfölj med optimerade lösningar för elektrifiering, drivsystem och automationslösningar, optimerad konstruktion, digitala applikationer och avancerade optimeringstjänster.

Portföljen består av en svit digitala produkter, tjänster och lösningar, som innehåller den senaste digitala tekniken för fjärrtjänster, verktyg för prediktivt underhåll samt lösningar för uppgraderingar och ombyggnationer.

Avancerade applikationsbibliotek, programvarulösningar och digitala plattformar gör processer mindre komplexa, främjar säker och trygg produktion och sänker driftkostnaderna under livstiden.

Genom att säkerställa att rätt personer har rätt information vid rätt tidpunkt var som helst menar ABB att AbilityTM MineOptimize gör det möjligt för gruvoperatörer att maximera tillförlitlighet, säkerhet, produktivitet och energieffektivitet samtidigt som planering och insyn över olika verksamheter och hela företaget optimeras.

- Optimering av gruvdrift och mineralbearbetning för att förbättra produktiviteten, minska stilleståndstider och skydda arbetskraft och miljö är centralt och en viktig faktor för att vara konkurrenskraftig på marknaden, säger Martin Knabenhans, chef för produktledningen på ABB:s affärsenhet för gruvindustri.

ABB kommer under 2019 rulla ut nya elektrifieringslösningar, digitala applikationer och samarbetsbaserade tjänster i portföljen:

  • Möjliggöra hållbar gruvdrift genom att driva ”den helt elektrifierade gruvan”
  • Utveckla gruvautomatiseringen med nästa generation av ABB Ability System 800xA för elektrifiering och processtyrning.
  • Förbättra tillgängligheten genom förbättrade samarbetsbaserade tjänster med nya molnbaserade analyser för kvarnar gruvspel och transportband.

ABB AbilityTM MineOptimize digitala applikationer kompletterar elektrifierings- och automationslösningar samt gruvspelsspecifika system för gruvspel, direkt- eller kuggkransdrivna kvarndrifter och materialhantering som kan tillämpas vid uppbyggnad eller modernisering av gruvor. De kommer också att vara tillgängliga parallellt med tjänster för fjärrassistans, tillgänglighet, prestanda och kvalitet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094