23948sdkhjf

3D-center får viktig partner

EOS stärker sitt samarbete med Alfred Nobel Science Park i Karlskoga för att sprida och öka kunskapen om industriell 3D-printing.

- Vi ser framemot ett långt och givande samarbete. Karlskoga är nog den enda platsen i Sverige där du kan gå en hel dag mellan olika företag och prata 3D-printing. Så att öka vår närvaro här genom att ytterligare stärka samarbetet med Alfred Nobel Science Park känns helt naturligt, säger Christer Bengtsson, regionchef för EOS Norden och Baltikum.

Alfred Nobel Science Park har under lång tid arbetat med företag inom 3D-sektorn och sett hur marknaden hela tiden strävar efter förkortade produktionsprocesser, nya tillverkningsmetoder och komponenter med lång livslängd, högre prestanda och ökad komplexitet.

Han fortsätter:

- Tillsammans med Alfred Nobel Science Park kan vi sprida och öka kunskapen om additiv tillverkning ännu mer. Som tillverkningsmetod är det en förhållandevis ny metod, där det från början handlade om att ta fram prototyper. Nu ser vi att allt fler företag börjar närma sig serieproduktion.

EOS är världens ledande teknikleverantör inom industriell 3D-utskrift av metaller och polymerer och har funnits i branschen i ca 30 år. Deras tillverkning av printrar sker i Tyskland och man har idag fler än 1 200 anställda. EOS har även en verksamhet i Åbo, där man testar och validerar metallpulver samt utvecklar processerna för sina maskiner.

- Vi är mycket stolta över det utökade samarbetet med EOS och vi ser dem som en viktig strategisk partner. För Karlskoga är det mycket betydelsefullt att världsledande bolag som EOS vill vara med och bygga vidare på satsningar som gjorts här, säger Peter Rendius, verksamhetsansvarig vid Alfred Nobel Science Park i Karlskoga.

Alfred Nobel Science Park är en plattform för utvecklingsprojekt som gynnar regionen. Här samverkar näringsliv, akademi och samhälle och de erbjuder projekt med såväl regional som nationell och internationell spridning.

Alfred Nobel Science Park erbjuder också möjligheter till kontorsplats, labbmiljö, Science Arena och liknande och bistår med att försöka hitta lämplig finansiering. Samarbeten sker med partners på alla nivåer, från regional till nationell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096